beats by dre cheap

No Pasaran-Čelićki Dani otpora

U povodu herojskih borbi, koje su vođene 27. i 28.septembra 1992,boračke organizacije Opštine Čelić organizovale su manifestaciju "Dani otpora Čeličkog kraja"s ciljem sjećanja  na heroje proteklog rata koji su branili i odbranili ove prostore.

Na samom početku manifestacije,nakon intoniranja državne himne učenjem fatihe i minutom šutnje odata je dužna počast šehidima i poginulim borcima 254 SBB Čelić .

Zamjenik k-danta 254 SBB,brigadir Suad Ribić, borcima predstavnicima brigadnih jedinica uručio je ratne zastave.
U ime 1. bataljona čast  je pripala Fuadu Cifriću
U ime 2. bataljona Ferizović Ekrem-Pile
U ime 3. bataljona Mujkić Bahrudin-Bake
U ime 4.bataljona Mujkić Mersed
U ime IDV 1.bataljona Zafir Šadić
U ime manevarske čete Jasmin Ljaljić

Nakon predaje ratnih zastava,kolona formirana od bivših boraca i gostiju ovog skupa uputila se na mjesto gdje se odvijala ova herojska bitka,prostor fabrike za preradu voća i povrća "Frigos" Čelić gdje je upriličen čas istorije,sjećanje na dane kada je neprijateljskim snagama dato do znanja da je Čelić neprobojan bedem u ostvarenju njihovih nakana-zauzimanje i ovladavanje ovih prostora.

O značaju ove  i ostalih bitaka vođenih na ovim prostorima govorili su  zamjenik k-danta 1.bataljona Sead Šadić i k-dant 2.korpusa Armije RBiH general Hazim Šadić.

U okviru ove manifestacije uručene su diplome za najbolje literalne i likovne radove,učenicima javnih ustanova osnovne  i srednje škole .Najbolje plasiranim učenicima,diplome je uručio general Hazim Šadić.

Ranjenim borcima,učesnicima ove bitke zahvalnice je uručio k-dir Manevarske čete Jasmin Ljaljić.
Zahvalnice za nesebičan doprinos u odbrani uručene su i medicinskom osoblju sanitetskog bataljonu 254SBB,dok su za pomoć u realizaciji ove manifestacije,zahvalnice dobile OŠ Čelić i MSC Čelić.

Nakon oficijelnog dijela uz vojnički grah i raznovrsna jela koje su pripremile žene Čelića nastavilo se sa druženjem bivših boraca,gostiju i mještana ovog kraja.

VRAZICI ba Online
http://nasivrazici3.blogger.ba
28/09/2014 23:47