beats by dre cheap

Rimejk-Čelićki frigos,zadruga i nakaradna politika

Obećanja ludom radovanja

 

A,oni koji su nam se sa predizbornih plakata umiljatim pogledom dodvoravali i tražili našu naklonost,na predizbornoj egleni obećavali kule i gradove,sada uživaju u blagodatima naše naivnosti..Većina je dobro unovčila svoje političke pozicije pa zbog obilja raskoši kojeg uživa i ne primjećuje teške oblake tame koje su nadvile Čelićki  kraj.Pričati o propalom Frigosu,u ovom momentu bilo bi suvišno,jer o tom privrednom subjektu toliko je napisano da bi se moglo izdati toliko knjiga da se popuni jedna biblioteka,kakva je ona na spratu opštinske zgrade.

 

                                           Pljačke po Čeliću

 

Pored gore spomenutog Frigosa,koji je svoju prvu pljačku doživio odmah na početku neprijateljskih nasrtaja na ovo mjesto,i to zamislite,ne od strane neprijatelja,nego naših političara iz „najtežih godina“.

Ogromne količine zamrznutih prerađevina i polufabrikata iz ovog nekadašnjeg giganta,pod misteroznim okolnostima,otišle su na nepoznate adrese.Nikada niko,do dana današnjeg o ovome nije podnio račun,a da li će ... niko ne zna.

 

 

                                          Zadrugu ima (nema) ko da brani

 

Drugi privredni subjekt,gle čuda o tome se vrlo malo i nikako ne govori, poljoprivredna zadruga Majevicaprodukt,sa svoja dva OOURA:OZO „Voćar“ i „Trgopromet“,rasturena je do te mjere,da se nezna ni da je postojao,a ni ko je radio u ovom,za naše uslove – čelićkom gigantu.

Posljednjih godina izmijenjalo se toliko rukovodećih kadrova,od kojih su skoro svi(čast izuzecima) radili za svoj lični interes-čitaj džep,a od zadruge nije ostalo ni slovo z.

Ovaj narod trebao bi da zna kome i gdje su usmjerene pare od prodaje poslovnih prostora,mehanizacije,kako transportnih sredstava,tako i poljoprivrednih strojeva.

Kakva je tu logigika da firma čiji je prevashodni zadatak razvoj poljoprivrede ovog kraja prodaje državnu zemlju u zakup fizičkim licima,a ubrani novac od rente usmjerava u sumnjive tokove.

Vrh ove agonije oko zadruge,je izbor za direktora,jednog od istrošenih političara i nekadašnjeg opštinskog čimbenika koji sa ovom branšom nema,ama baš nikakve vezeTakvi kao on ne bi znali sašuvati ovcu ni da je na papiru nacrtana.

 

Šta je sa nekadašnjim uposlenicima ove zadruge,zašto ćute,zašto su nijemi posmatrači izdisaja kuće u čije su temelje,a i samu nadgradnju uložili dosta ličnog odricanja.

 

Jesu li im se izmirile zakonske obaveze po dobivanju otkaza,ili se možda varam.

 

Šta je sa opozicionim političkim partijama,prevashodno Čelićkim SDP koji se deklerativno bori za prava socijalno ugroženih.Nisu li i pojedini iz vrha  ove stranke dio zadružnog tala prigrabili za sebe ?.

VRAZICI ba Online
http://nasivrazici3.blogger.ba
10/06/2014 12:27