beats by dre cheap

Rimejk-U Čeliću ništa novo,stare priče u reprizi

                                        Nad Čelićem nadvila se tama

 

 

Prisjećajući se novinskih članaka u kojima se o Čeliću govorilo kao najmlađoj opštini u F BiH,danas ovom epitetu,komotno se može dodati i jedna od najnerazvijenijih u državi,Bosnom i Hercegovinom što se zove.

Geografski gledano,rubna opština u federacija,otisnuta je i na sam rub svih društveno ekonomskih zbivanja,te kao takva prepuštena sama sebi da se bori sa svim nedaćama koje je prate posljednjih godina.

 

Jedan od gorućih problema nezaposlenost iz dana u dan poprima sve veću razmjeru.Svi mi koji ovdje obitavamo,svjedoci smo svakodnevnih otpuštanja radnika iz ovdašnjih privrednih subjekata,a usput rečeno od kojih su mnogi pred zatvaranjem..

 

Sreću su imali,ako se tako može reći,oni otpušteni radnici koji su uredno bili prijavljeni ,takvih je mali broj,te će primati,bar nekoliko mjeseci novčanu pomoć biroa za zapošljavanje.

 

Ovi drugi,ukoliko su bili u ratu,primiće još nekoliko naknada od fedracije po 150 Kema,dok trećimabez ijedne od ovih naknada jedino preostaje da se mađioničarskim trikoma bore za opstanak.

     

VRAZICI ba Online
http://nasivrazici3.blogger.ba
09/06/2014 15:24